5 παιχνίδια της Fisher Price... για δύσκολους πελάτες.

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ το μικρό μου φασόλι γεννήθηκε(;) πολύ επιλεκτικό. Αρκετά από τα παιχνιδάκια που του πήρα ως νέα χαζομαμά κατέληξαν για αρκετό καιρό στα αζήτητα μιας και δεν το συγκινούσαν. Κάποια όμως και ειδικά από τη Fisher Price κέρδισαν την καρδιά του.

Τα παρακάτω παιχνίδια το φασόλι τα έπαιξε αρκετά, τα ευχαριστήθηκε, του δίδαξαν απλά αλλά σημαντικά πραγματάκια και κάποια άντεξαν στα ξεσπάσματα θυμού του. Όταν πλέον δεν υπήρχε νόημα να τα κρατήσουμε άλλο, τα δώσαμε στο μικρό μας ξαδελφό με πολύ αγάπη με την ευχή να τα χαρεί το ίδιο.

Ξεκινάμε με την πυραμίδα που θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνιδάκια που πρέπει να έχει κάθε παιδάκι. Διδάσκοντας του μια λογική συνέχεια, το παιδί εξασκεί τα χεράκια προσπαθώντας την αρχή να συγκεντρωθεί και να πετύχει τον στόχο! Μπορεί άνετα να τα "δοκιμάσει" μιας και είναι κατασκευασμένα από κατάλληλο πλαστικό υλικό, βάζοντας τα στο στόμα και στη συνέχεια να αναγνωρίσει την έννοια των μεγεθών (μεγάλο, μεσαίο, μεγάλο). Αργότερα όταν είναι σε θέση να τα ονοματίσει μπορεί άνετα να αναγνωρίσει τα χρώματα, ενώ όταν πλέον το έχω βαρεθεί τα κουλουράκια γίνονται "κανονικά" και με αρκετή δόση φαντασίας στα σερβίρει ως δικά του ψημένα στο φούρνο ;).

Συνεχίζω με τον κύβο με σχήματα, όπου εδώ στην αρχή μπορεί να παίζει μόνο με τα σχήματα και να πειραματιστεί με την αφή, χάρη στη δισδιάσταση μορφή τους. Στη συνέχεια με τη βοήθεια σας θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα θα συνδυάσει τρυπούλα και σχήμα πριν καν τα ονοματίσει. Εφόσον το παίξετε αρκετά, αφήστε το λίγο καιρό στην άκρη, και όταν το μικρό σας θα είναι σε θέση να ονοματίσει και να αναγνωρίσει χρώματα ξαναβγάλτε το και διδάξτε του χρώμα και σχήμα. Αυτό ήταν!Σε χρόνο ρεκόρ θα είναι ξεφτέρι και εκτός από τα χρώματα θα γνωρίζει και τα πρώτα βασικά σχήματα. Όταν πια το βαρεθεί και μπορεί να ζωφραφίζει, χρησιμοποιήστε τα σχήματα για να δημιουργήσετε το περίγραμμα τους επάνω σε χαρτί!


Πάμε τώρα σε πιο διαδραστικά παιχνίδια!

Το πιανάκι σκυλάκι ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια όπου το φασόλι μου άκουσε κανονικές νότες. Ναι, το πιανάκι σε μια από τις ρυθμίσεις του παράγει πραγματικές νότες πολύ κοντινές σε αυτές που θα ακούσει παίζοντας πιάνο. Εκτός βέβαια από τις νότες οι οποίες το άφησαν και ψιλοαδιάφορο περισσότερο διασκέδασε τους ήχους που αντιστοιχούν στο κάθε ζωάκι/πλήκτρο, ενώ η κόκκινη μύτη από το σκυλάκι που αναβοσβήνει ήταν το hightlight. Το συγκεκριμενο παιχνίδι είναι πολύ χρήσιμο για να το πάρετε μαζί σας, σε μια βόλτα ή να το έχει το μικρό σας στο αυτοκίνητο όση ώρα οδηγείτε.

Το εκπαιδευτικό ρολόι ήταν δωράκι και ομολογώ η φιλοσοφια κατασκευής του είναι πολύ καλή. Πιάνει μεγάλο εύρος ηλικίας και ξεκινάει με το συνδυασμό αφής-ακοής μιας και το παιδί κάθε τί που πιάνει βγάζει ήχο. Η έκπληξη με το μεγάλο κουμπί και τον κούκο θα το κάνει να σκάσει πολλές φορές χαμόγελο, ενώ η περιστροφή του ρολογιού θα το προκαλέσει να δοκιμάσει πιο λεπτές κινήσεις με τα δαχτυλάκια. Το φασόλι αυτό που διασκέδασε περισσότερο είναι η εναλλαγή μέρας/νύχτας η οποία ήταν πλέον και συνειδητή. Με τα κλασσικά τραγουδάκια, σε ελληνικά και αγγλικά, αποτελεί καλή ευκαιρία για να τραγουδήσετε παρέα το αλφάβητο (εμείς το κάνουμε πολλές φορές το πρωί πηγαίνοντας σχολείο).

Και πάμε στο καλύτερο! Οκ μπορεί το μικρό μου να μη το βλέπει και με πολύ καλό μάτι τελευταία, αλλά το καθισματάκι φαγητού της Fisher Price το θεωρώ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ. Μας ακολουθεί παντού, είναι ασφαλές, καθαρίζεται πανεύκολα, έχει αποσπώμενο δίσκο, προσαρμόζεται σε πολλούς τύπους καρέκλας και ακολουθεί την εξέλιξη του μωρού μέχρι ~4 ετών μιας και ρυθμίζεται σε 3 θέσεις ύψους. Το σημαντικότερο; Δεν πιάνει τεράστιο χώρο στην κουζίνας σας, πωλείται σε λογική τιμή, σχεδόν στη μισή σε σχέση με τα κλασσικά καρεκλάκια φαγητού, και είναι τέλειο δώρο για υποψήφιους γονείς. Τέλος, τα έξτρα παιχνιδάκια θα απασχολήσουν όσο εσείς προετοιμάζετε το φαγητό, ενώ όταν πλέον θα το αποσύρεται αποθηκεύεται πανεύκολα.

0 σχόλια :