To emu και τα μάτια σας!

Επισκέφτομαι μια μέρα που λέτε στο blog της Matahari και βλέπω να συστήνει μια κρέμα ματιών η οποία κοστίζει περίπου 12 ευρώ. Δεν το σκέφτομαι κάνω login στο feelunique και την παραγγέλνω με κλειστά τα μάτια.

Μετά από καμιά εβδομάδα παραλαμβάνω ένα συμπαθητικό κουτάκι, λίγο old fashioned, το οποίο έχει από έξω ένα "περίεργο" πουλί το οποίο μοιάζει με στρουθοκάμηλο ή παγώνι. Βέβαια, έχοντας ξεφυλλίσει αρκετά βιβλία με ζωάκια με το μικρό μου φασόλι και διαβάζοντας την συσκευασία καταλαβαίνω ότι η στρουθοκάμηλος είναι ένα emu το οποίο ζει στην μακρυνή Αυστραλία.

Στο θέμα μας λοιπόν! Ξεκινώ λέγοντας ότι η Emu Oil Well Moisturising Eye Cream είναι ένα μικρό θαυματάκι!


Νομίζω, είναι η πρώτη φορά που νιώθω την περιοχή κάτω από τα μάτια μου τόσο καλά ενυδατωμένη και αυτό το διαπίστωσα όταν ένα βράδυ τοποθετούσα το concealer μου. Με μεγάλη χαρά, διαπίστωσα ότι απλωνόταν περίφημα αν και την κρέμα την είχα χρησιμοποιήσει το πρωί! Πρόβλημα με έντονους μαύρους κύκλους δεν έχω, αλλά λόγω κούρασης, κακής διατροφής και καπνίσματος (γκούχου χκούχου) οι σακούλες κάποιες φορές είναι έντονες. Με τη χρήση της κρέμας, η συχνότητα εμφάνισης τους λοιπόν είναι μικρότερη. Επίσης, μετά την εφαρμογή της δεν έχω παρατηρήσει ούτε κάποια έντονη αντιαισθητική γυαλάδα γύρω από τα μάτια, αλλά το κυριότερο καμία καινούργια ρυτιδούλα(!#%&@^**)  δεν έχει εμφανιστεί.


Εφόσον λοιπόν η κρέμα πέρασε τα πρώτα τεστ, επισκέφθηκα το αντίστοιχο site να δω τί συστατικά περιέχει και τί είναι αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή. Βασικά συστατικά της κρέμας είναι το λαδάκι που παράγεται από το λίπος του emu, το retinyl palmitate, το υαλουρονικό οξύ και το coconut oil. To λαδάκι χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια για ενυδάτωση, για την περιποίηση εκδορών, πληγών, ενώ βοηθάει στην επούλωση εγκαυμάτων και ερεθισμών. Tο retinyl palmitate θεωρείται στον κόσμο της κοσμετολογίας ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο ενισχύει την ανάπλαση των κυττάρων. Το υαλουρονικό οξύ είναι γνωστό για τις ευεργετικές και αντιγηραντικές του ιδιότητες, ενώ το coconut oil θεωρείται πλέον νούμερο ένα λαδάκι για θεραπείες μαλλιών, ενυδάτωσης προσώπου σώματος και όχι μόνο. Η κρέμα τέλος, είναι εμπλουτισμένη και με aloe vera καθώς και με βιταμίνη Ε. Όλα τα παραπάνω συστατικά, συντελούν στο να παίρνει και ένα 4.1 στο makeup alley. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι ότι περιέχει άρωμα.

Έτσι λοιπόν, έχουμε μια αρκετά παχύρευστη κρέμα την οποία προληπτικά θα σας σύστηνα να την απλώσετε και γύρω από την περιοχή των χειλιών, γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποτε και εκεί θα εμφανιστούν μικρές γραμμούλες. Το μόνο που πρέπει να αλλάξει σύντομα αυτή η πολύ budget friendly κρεμούλα είναι η συσκευασία της (βασικά όλες οι κρέμες θα ήταν χρήσιμο να ήταν σε μπουκαλάκι με dispenser για λόγους υγιεινής).

Εσείς την έχετε δοκιμάσει;

0 σχόλια :