Τικ και Τέλα - Μια αξιαγάπητη σειρά βιβλίων

Τι να πρωτοπώ σήμερα για μια από τις ομορφότερες σειρές παιδικών βιβλίων που έχω συναντήσει μέχρι στιγμής; Τα περίφημα "Τικ & Τέλα" για όσους δεν τα γνωρίζετε αποτελούν έναν μικρό θησαυρό και αν αναζητάτε ένα διαφορετικό δώρο για μικρά παιδιά από 0 έως 6 ετών σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα (μάρτυρες οι φίλες-μαμάδες μου!).

Η σειρά "Τικ & Τέλα" λοιπόν,  ήταν από τα πρώτα βιβλία με παιδικές ιστορίες που αγόρασα για τον μικρό μου. Διαβάζοντας διάφορα μαμαδομπλόγκ και βλέποντας την ιδιαίτερη εικονογράφηση τα παρήγγειλα στη στιγμή και το μικρό φασόλι τα λάτρεψε.


Η καθαρή εικονογράφηση η οποία αποτυπώνει με όμορφο αλλά πολύ εύστοχο τρόπο εκφράσεις, συναισθήματα και με αρκετή λεπτομέρεια το περιβάλλον όπου εκτυλίσσονται οι περιπέτειες μιας ποντικίνας και ενός λαγού είναι το κλειδί της επιτυχίας κάθε βιβλίου.

Τικ και Τέλα

Τικ και Τέλα

Οι ιστορίες απλές με σύντομη αφήγηση και έμφαση σε έννοιες και συναισθήματα όπως η φιλία, το παιχνίδι, η αλληλεγγύη, η απογοήτευση, ο θυμός, ο φόβος κ.α. καταφέρνουν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του μικρού "αναγνώστη" και να τον ταυτίσουν με τους ήρωες και με ένα τρόπο λιτό, κατανοητό και κατευναστικό.

Μετά από μερικές αναγνώσεις το μικρό σας θα γνωρίζει τις ιστορίες από έξω, ενώ το παιχνίδι της παρατήρησης θα είναι το πιο διασκεδαστικό μιας και μπορείτε να "χαζέψετε" αρκετή ώρα την εικονογράφηση και να ανακαλύψετε μπαμπούρια, σπιτάκια για πουλάκια, κρυμμένα παιχνίδια, και να μιλήσετε για τις καιρικές συνθήκε καθώς και για τους δευτερεύοντες πρωταγωνιστές των βιβλίων και για πολλά, πολλά, πολλά, άλλα.
Τικ και Τέλα απόσπασμα από το βιβλίο "Το τέρας"
Τικ και Τέλα απόσπασμα από το βιβλίο "Το μπαλόνι"
Τικ και Τέλα απόσπασμα από το βιβλίο "Το σούπερ πατίνι"
Τικ και Τέλα απόσπασμα από το βιβλίο "Το χιόνι"

Τα βιβλία δημιουργήθηκαν από τον Axel Scheffler έναν εικονογράφο ο οποίος εμπνέεται από τις ζωγραφιές της κόρης του και έχει φιλοτεχνήσει αρκετά παιδικά βιβλία. Η σειρά περιλαμβάνει 6 βιβλία "Το σούπερ πατίνι", "Η λιμνούλα", "Ο βατραχάκος",  "Το τέρας", " Το χιόνι", " Το μπαλόνι" και η τιμή τους διαδικτυακά κυμαίνεται κοντά στα 9 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε το σχετικό site στο οποίο θα βρείτε όμορφες ζωγραφιές για εκτύπωση και τα μικρά σας θα παίξουν κάποια διασκεδαστικά παιχνιδάκιαμε το Τικ και την Τέλα. Για όσους ενδιαφέρεστε για ξενόγλωσση έκδοση, μια αναζήτηση στο διαδίκτυο με το όνομα Pip and Posy θα σας βοήθήσει.

0 σχόλια :