Όμορφες ιστορίες για παιδιά λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Λίγο πριν μπει ο Δεκέμβρης, βρήκα την ευκαιρία σήμερα να σας μιλήσω για τα βιβλία που επιστρέψαμε στην βιβλιοθήκη λίγο πριν ξεκινήσουμε τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες.Αυτή τη φορά επιλέξαμε τέσσερα βιβλία τα οποία θα σας τα παρουσιάσω κατά προτίμηση, δηλαδή πιό άρεσε περισσότερο στο φασόλι κ.ο.κ.

O Τοποτίπ κάνει πείσματα.
O Τοποτίπ κάνει πείσματα. Το συγκεκριμένο ανήκει σε σειρά βιβλίων, όπου πρωταγωνιστής είναι ένα μικρό ποντικάκι. Το φασόλι λατρεύει τον Τοποτίπ (εγώ δεν τρελαίνομαι), ταυτίζεται πολύ μαζί του και συνέχεια μου κάνει ερωτήσεις σχετικά με τις περιπέτειες του. Στο συγκεκριμένο, ο Τοποτίπ κάνει τί άλλο; Πείσματα. Δεν θέλει να ντυθεί, γκρινιάζει και θέλει να φάει παγωτό, δεν ακούει την μητέρα του όταν είναι ώρα να φύγει από την παιδική χαρά και το πείσμα του τον οδηγεί να μείνει μόνος του έξω τη νύχτα. Με αυτό το βιβλίο το φασόλι κατάλαβε σε ένα μεγάλο βαθμό πως είναι η δική του "αρνητική" συμπεριφορά. Η μάμα πήρε μια ωραία πάσα για να του υπενθυμίζει ότι προτιμάει την "χαρούμενη" συμπεριφορά του και ελπίζει ότι τα "terrible two" κάποια στιγμή θα περάσουν.

H χαζοχήνα και η τρελοπάπια παίζουν κρυφτό
H χαζοχήνα και η τρελοπάπια παίζουν κρυφτό. Δύο αφελή ζωάκια μέσα στο δάσος δεν καταλαβαίνουν ότι η πονηρή αλεπού θέλει να τα πιάσει και έτσι παίζνουν μαζί της κρυφτό. Μετά από ξεκαρδιστικές απόπειρες να κρυφτούν σε απίθανα μέρη, η αλεπού ξεκινάει το ψάξιμο... Οι ιστορίες με κρυφτό ξετρελαίνουν τα παιδάκια, εδώ όμως επισημαίνεται ο κίνδυνος που υπάρχει όταν ένας άγνωστος σε πλησιάζει, κάτι το οποίο συζητήσαμε σε γενικά πλαίσια με το φασόλι. Διασκεδαστικό, ανάλαφρο κατάλληλο και για πιο μικρά παιδάκια.

Πως να κρύψεις ένα λιοντάρι.
Πως να κρύψεις ένα λιοντάρι.Ένα λιοντάρι εμφανίζεται ξαφνικά στην πόλη, όλοι πανικοβάλλονται μα περισσότερο το ίδιο που καταφέρνει να κρυφτεί στο σπίτι της μικρής ηρωίδας. Μόνο που οι γονείς της το ανακαλύπτουν και και το λιοντάρι φεύγει. Αυτό το βιβλίο σας το συστήνω να το αγοράσετε ανεπιφύλακτα τόσο για τους μικρούς σας μπόμπιρες όσο και για δώρο. Μιλάει για την προκατάληψη, για το φόβο που μας προκαλεί κάτι που δεν γνωρίζουμε, για την ανιδιοτελή αγάπη που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε διαφορετικά πλάσματα και για τα αγαθά της αλληλεγγύης και της βοήθειας σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Είσαι το καλύτερο ποντικάκι του κόσμου.
Είσαι το καλύτερο ποντικάκι του κόσμου. Μια ευαίσθητη ποντικίνα, λίγο αφελής περνάει κάθε μέρα έξω από το σπίτι ενός σκύλου και δεν του δίνει καμία σημασία όσο για αν το σκυλάκι προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή της. Το σκυλάκι μια ημέρα θυμώνει πολύ και την "κατσαδιάζει" λέγοντας της όμως στο τέλος το όνομα του. Μια γλυκιά ιστορία που μας διδάσκει την ευγένια, την αξία μιας διαφορετικής φιλίας και τη σημασία των δικών μας πιστεύω για τον εαυτό μας.

Έχετε διαβάσει κάτι από τα παραπάνω; 

0 σχόλια :