Εργαλεία για μικρούς ζωγράφους!

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά έστω και σε ένα μωράκι κοντά στον πρώτο χρόνο της ζωής του αν του δώσετε ένα πινέλο ή ένα μαρκαδόρο και ένα λευκό χαρτί θα χαράξει μια γραμμούλα ή θα κάνει μια μουντζούρα. Η πρώτη επαφή των παιδιών με τα χρώματα και τη ζωγραφική είναι θα έλεγα μια μαγική και αξέχαστη εμπειρία. Λίγο λοιπόν πριν κλείσει το μικρό μου φασόλι τα δύο του χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω τις πρώτες δαχτυλομπογιές και τα πρώτα πινέλα του.

Δεν πέρασε λίγος καιρός και το μικρό μου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο πειραματισμός τόσο με τις υφές (έπεσε πολύ μουντζούρωμα) όσο και με το αποτέλεσμα στο χαρτί με τις μίξεις χρωμάτων διαπίστωνα ότι το απορροφούσε πολύ και τον ευχαριστούσε ιδιαίτερα. Το μόνο που έκανα ήταν να το αφήσω να πειραματιστεί ελεύθερα. Φορώντας του μια ολόσωμη ποδιά, μέσα στο παιχνίδι της ζωγραφικής πηραν γρήγορα μέρος αγαπημένα του παιχνίδια όπως μπουλντόζες, εκσκαφείς καθώς και κουταλάκια με πιατάκια. Σε χρόνο dt είχε μάθει και αναγνώριζε αρκετά από τα βασικά χρώματα ενώ έδειχνε μια ιδιαίτερη προτίμηση στο πορτοκαλί και το μπλε.

Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω το σετ ζωγραφικής που διάλεξα για το μικρό φασόλι και το οποίο το βοηθάει ακόμη και τώρα να πειραματίζεται και να δημιουργεί.Το σετ το αγόρασα από τα Early Lerning Center και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα ως ένα πολύ budget friendly δώρο για τα Χριστούγεννα. Το μυστικό της επιτυχίας του είναι ότι είναι ειδικά διαμορφωμένο για μικρά παιδιά. Τα χερούλια τόσο των πινέλων όσο και των άλλων εξαρτημάτων είναι σχετικά χοντρά ώστε να μπορεί να τα πιάσει ένα παιδί το οποίο δεν έχει εξασκήσει απόλυτα τα δαχτυλάκια του. Επίσης, για τις μανούλες που μετά θα τα καθαρίσουν εκτός από τα πινέλα όλα τα υπόλοιπα καθαρίζονται γρήγορα και στεγνώνουν άμεσα.

Το σετ αποτελείται από ένα πινέλο με υποδοχές για πλαστικά εξαρτήματα τα οποία έχουν διάφορα σχήματα. Μπορείτε να κάνετε κύκλους, συνεχόμενες γραμμούλες, αστεράκια, ή σχέδια σε πουά και ότι άλλο φανταστείτε.

Συνεχίζουμε με τα δύο πινέλα τα οποία έχουν βάση από μαλακό πλαστικό, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να μη γλυστράει από τα χέρια των μικρών ζωγράφων. Με πυκνή τρίχα, δεν μαδάνε καθόλου είναι ιδανικά για μικρά χεράκια!

 

Η μικρή σπάτουλα, περιλαμβάνει ακόμη δύο ανταλλακτικά σε διαφορετικά σχέδια. Το φασόλι τώρα καταφέρνει να τις αλλάξει μόνο του η σπάτουλα το βοηθάει να πειραματίζεται και με τις υφές των χρωμάτων.


Το σετ ολοκληρώνεται με το ρολό, το οποίο είναι ανάγλυφο και περνώντας το πάνω από χρώμα αφήνει αποτυπώματα από παραστάσεις με θέμα το βυθό, ζωάκια και λουλουδάκια. Εδώ ίσως να χρειαστείτε μεγαλύτερο χαρτί αλλά αξίζει τον κόπο.
 

Τώρα όσον αφορά νερομπογιές, δαχτυλομπογιές και μαρκαδόρους προτιμήστε να ξοδέψετε 2 ευρώ παραπάνω αλλά επενδύστε σε εταιρείες που έχουν προϊόντα χωρίς έντονες οσμές και είναι ελεγμένα και κατάλληλα για τις μικρές ηλικίες, μια και ας μην ξεχνάμε ότι όλο και κάποιο πινέλο ή δάχτυλο θα καταλήξει στο στόμα των μικρών ζωγράφων από περιέργεια.

Αν δεν θέλετε να αγοράσετε όλο το σετ, τα πινέλα πωλούνται και μεμονωμένα. Αν τα παιδιά σας είναι λίγο μεγαλύτερα η Early Lerning Center έχει ένα λίγο μεγαλύτερο σετ το οποίο ήδη έχει μπει στη δική μας wishlist και είναι το παρακάτω.

Κλείνω με μερικά στιγμιότυπα από το φασόλι που ζωγραφίζει χρησιμοποιώντας το σετ.

0 σχόλια :