Έλα να γνωρίσουμε τον κόσμο!

Στο σημερινό ποστ η όλη ιστορία για το παζλ που θα σας παρουσιάσω ξεκικάνει από τις ερωτήσεις του μικρού φασολιού για το πού είναι το χωριό του παππού και τί είναι η Αυστραλία που ζουν τα καγκουρό.

Μπορεί για εμάς τους μεγαλύτερους να είναι αυτονόητο πλέον ότι οι φάλαινες κολυμπούν κοντά στα νερά του βόρειου Ατλαντικού ή ότι τα λιοντάρια ζουν στην Αφρική ή ότι η γιαγιά είναι στο τάδε χωριό αλλά για τους μικρούς μπόμπιρες όταν οπτικοκοποιείς την τοποθεσία και προσπαθείς να του δείξεις πως είναι ο κόσμος ,η μαγεία της μάθησης και της ανακάλυψης είναι απλά συγκινητική.

Κάπως έτσι λοιπόν αφού έφαγα αρκετές ώρες στο διαδίκτυο αναζητώντας ένα χάρτη για μικρά παιδιά ο οποίος θα ήταν κάτι παραπάνω από μια αφίσα στον τοίχο. Ήμουν λοιπόν, αρκετά τυχερή να ανακαλύψω αυτό το υπέροχο World Map Puzzle από τα Early Learning Center.
To παζλ με την υδρόγειο είναι ξύλινο, άριστης ποιότητας, με πολύ απλές και κατανοητές απεικονίσεις. Έχει δύο επίπεδα για να το φτιάξουν οι μικροί μπόμπιρες. Το πρώτο αφορά την συναρμολόγηση των ηπείρων, ενώ το δεύτερο χτίζεται πάνω στο πρώτο και περιλαμβάνει της κυριότερες χώρες. Οι απεικονίσεις περιλαμβάνουν ιστορικά στοιχεία όπως π.χ. το μνημείο του Ταζ Μαχάλ στην Ινδία και αρκετά ζωάκια κατανεμημένα ανάλογα με την χώρα στην οποία ζουν. Περιττό να σας πω ότι το φασόλι το έχει λατρέψει και έχει γνωρίζει αρκετές λεπτομέρειες όπως που ζουν τα κοάλα, οι πολικές αρκούδες τα λιοντάρια και οι τάρανδοι.
Το συγκεκριμένο παζλ αποτελεί και όχι άδικα best seller στο βρετανικό site. To κόστος του είναι κοντά στα 20 ευρώ και  σας το συστήνω ανεπιφύλακτα για δωράκι μιας και αποτελεί μια άριστη ευκαιρία να εισάγετε τους μικρούς εξερευνητές στην έννοια της γεωγραφίας και να φτιάξετε μαζί τους ακόμη και φανταστικές ιστορίες με ταξίδια σε όλες τις χώρες τους κόσμου.

0 σχόλια :