Τα καλύτερα Djeco παιχνίδια για τα Χριστούγεννα κάτω από 20 ευρώ!

Μπορεί πλέον να μετράμε μόνο λίγες ημέρες αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι αν θέλουμε να κάνουμε κάποιο δώρο ή να πάρουμε κάτι όμορφο αλλά οικονομικό και ουσιαστικό για τα μικρά μας παιδιά, θα πρέπει να αξιολογήσουμε καλύτερα τα δώρα που έχουμε στο μυαλό μας να τους προσφέρουμε.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω δύο παιχνίδια - προτάσεις δώρων- από την αγαπημένη εταιρεία Djeco που είναι κατάλληλα για παιδιά άνω των 2 ετών και το κόστος τους δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ. Το φασόλι τα αγαπάει πολύ, τα παίζει ξανά και ξανά και επειδή τα έχω επιλέξει και ως δώρα για μικρούς μπόμπιρες, σας το λέω ότι με έβγαλαν πάντα ασπροπρόσωπη.
Ξεκινάμε με ένα κλασικό παιχνίδι, το οποίο δεν είναι άλλο από το Magnetic Fishing Ducks. Θυμάμαι όταν ήμουν πιστιρίκα περνούσα ατελείωτες ώρες με τις ξαδέλφες μου παίζοντας το παιχνίδι με τα ψαράκια. Βέβαια αυτό ήταν ηλεκτρονικό και έκανε αρκετή φασαρία. Το συγκεκριμένο είναι ένα όμορφο γαλάζιο κουτάκι το οποίο περιέχει 12 μαγνητικές πάπιες, η κάθε μια με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το παιχνίδι συμπληρώνεται με τα απαραίτητα μαγνητικά καλάμια. Η διαδικασία απλή: πρέπει οι μικροί μπόμπιρες να ψαρέψουν τις πάπιες από τη γαλάζια λίμνη. Φαίνεται εύκολο αλλά δεν είναι και τόσο για ένα δίχρονο. Ο σταθεροποίηση του χεριού, ο συντονισμός ματιού-χεριού και η υπομονή που πρέπει να κάνει το μικρό για να τα καταφέρει είναι οι κύριες δεξιότητες στις οποίες στοχεύει το παιχνίδι. Εννοείται η ικανοποίηση ότι το μικρό σας τα κατάφερε είναι η καλύτερη ανταμοιβή του, ενώ η προσπάθεια που καταβάλει με μικρή ενθάρρυνση από μέρους σας νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο "μάθημα" που θα αποκομίσει. Περιττό, να πω ότι όταν πια εξοικοιωθεί το παιδί, στοχεύουμε στο να πιάνουμε την πάπια που έχει βουλάτη στολή-φοράει γυαλιά-έχει ριγέ καπέλο, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιο του παιδιού και ενθαρρύνοντας παράλληλα την παρατηρήτικότητα του. To παιχνίδι κοστίζει περίπου 19 ευρώ.
Και συνεχίζουμε με το Jungle Memory Game το οποίο είναι ένα παιχνίδι μνήμης που αποτελείται από 15 ζευγάρια καρτών τα οποία απεικονίζουν ζώα της ζούγκλας. Και εδώ τα πράγματα είναι απλά, αν δεν το έχετε ξαναπαίξει καλύτερα πρώτα να κάνετε μια αναγνωριστική ξανάγηση με το μικρό σας ώστε να σιγουρευτείτε ότι γνωρίζει όλα τα ζωάκια. Στη συνέχεια επιλέξτε το πολύ τρία ζευγάρια, γυρίστε τα ανάποδα ανακατέψτε τα και προσπαθήστε να παίξετε εναλλάξ με το παιδί. Το παιχνίδι ενισχύει την παρατηρητικότητα και την μνήμη του μικρού αλλά εφόσον παίζεται μαζί και πλέον θέτετε απλούς κανόνες όπως να περιμένει τη σειρά του το εντάσσετε και σε ένα πιο ομαδικό περιβάλλον. Παράλληλα, μπορείτε να του διδάξετε την επιτυχία και την αποτυχία φροντίζοντας "εντέχνως" κάποιες φορές να χάνει ή να κερδίζει. Αν το μικρό σας αδυνατεί να συγκεντρωθεί για αρκετή ώρα επιλέξτε τα αγαπημένα του ζωάκια και με τη βοήθεια ενός καλύμματος παίξτε "μάντεξε ποιό;" θα το βρει εξίσου διασκεδαστικό. Το παιχνίδι κοστίζει περίπου 9 ευρώ.
Για μικρότερα παιδιά μπορείτε να δείτε το πρώτο ποστ που έκανα με τα αγαπημένα του φασολιού πατώντας εδώ.
Το επόμενο ποστ θα αφορά τί άλλο; Μα φυσικά παιδικά βιβλία, χριστουγεννιάτικα και μη για να πάρετε ιδέες δωράκια.

0 σχόλια :