Ο Todd Parr και οι Μικροί Κύριοι!

Λοιπόν το σημερινό ποστ νομίζω ότι θα είναι από τα αγαπημένα μου. Και εξηγούμαι:Ανακάλυψα πρόσφατα τον Todd Parr έναν αμερικανό συγγραφέα και εικονογράφο παιδικών βιβλίων ο οποίος νομίζω ότι από μόνος του αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση στην παιδική βιβλιογραφία. Παράλληλα, σε μια βιαστική βόλτα μου από τα Public σε γνωστό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης αγόρασα από την φανταστική σειρά "Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες" δύο βιβλία, τα οποίας μόλις διαβάσαμε με το φασόλι άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί δεν είχα αγοράσει κάποιο νωρίτερα.

Το μικρό μου φασόλι είναι ξετρελαμένο το ίδιο και εγώ αφού είχαμε λίγο καιρό να διαβάσουμε βιβλία που μας προκαλούν αυτό το αυθόρμητο ξεκαρδιστικό αβίαστο γέλιο και βιβλία που μας δίνουν έναυσμα για απορίες-ερωτήσεις και συζήτηση.

Ξεκινάω λοιπόν με τα βιβλία του Todd Parr, όπου η εικονογράφηση από μόνης της θα διαπιστώσετε δεν θα αφήσει αδιάφορο κανένα παιδάκι. Ο Todd Parr δεν γράφει ιστορίες, τα βιβλία του έρχονται να μιλήσουν απευθείας στην καρδιά, στα συναισθήματα και στη λογική ενός μικρού παιδιού. Πραγματεύονται και εξηγούν έννοιες δύσκολες όπως ο ρατσισμός, η ειρήνη, ο φόβος δημιουργώντας τους εύλογες απορίες και δίνοντας "πάσα" στους γονείς να συζητήσουν θέματα που τα παιδιά βιώνουν αλλά δύσκολα κατανοούν.

Στο βιβλίο "Δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός" ο Todd Parr μιλάει στον μικρό αναγνώστη στον ενικό. Διαβάζοντας το θα συναντήσετε ένα παιδί σε αναπηρικό καροτσάκι, ένα παιδί χωρίς μαλλιά, μια αρκούδα που έχει υιοθετήσει ένα σκύλο.
Δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός - Todd Parr

Δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός - Todd Parr
Δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός - Todd Parr

Στο "Το βιβλίο της Ειρήνης" ο Todd Parr εξηγεί τί είναι η ειρήνη. Οι μικροί μπόμπιρες θα έρθουν σε επαφή με μηνύματα μια σαρανταποδαρούσα που χρειάζεται παπούτσια, με μια πόλη που πρέπει να διατηρηθεί καθαρή, με ένα παιδί πάνω σε μια καμήλα που ταξιδεύει.
Το βιβλίο της ειρήνης- Todd Parr
Το βιβλίο της ειρήνης- Todd Parr
Το βιβλίο της ειρήνης- Todd Parr

Το "Το αστείο βιβλίο με τα συναισθήματα" είναι πιο διαδραστικό γιατί περιέχει αυτοκόλλητα και οδηγίες. Κάθε σελίδα περιγράφει ένα συναίσθημα μέσω μια σύντομης ιστορίας. Στόχος του να γνωρίσει ο μικρός αναγνώστης τα συναισθήματα τα οποία ειδικά κοντά την ηλικία των 2 αρχίζουν και "τρομάζουν" και "μπερδεύουν" λίγο τα παιδιά μιας και αυτό που νιώθουν είναι έντονο και δυσκολεύονται πολλές φορές να το κατανοήσουν.
To αστείο βιβλίο με τα συναισθήματα- Todd Parr
To αστείο βιβλίο με τα συναισθήματα- Todd Parr
To αστείο βιβλίο με τα συναισθήματα- Todd Parr
Και κλείνω με τον "Κύριο Φασαρία" και τον "Κύριο Γκρινιάρη". Εκτός από την απίθανη τιμή των 1,70 ευρώ το καθένα και το pocket friendly μέγεθος, οι ιστορίες που διαβάσαμε ήταν ξεκαρδιστικές πολύ απλές αρκετά εύστοχες και σε ένα βαθμό διδακτικές. Η επιτυχία της συγκεκριμένης σειράς είναι μη αμφισβητήσιμη και το κατάλαβα όταν το φασόλι αρχίσε να φωνάζει σε ένα καφέ που είχαμε πάει γιατί απλά το εύρισκε διασκεδαστικό μιμούμενο τον κύριο "Φασαρία". Ήδη στη wishlist του μικρού έχει μπει ο "Κύριος Σκουντούφλης" γιατί βρίσκει πολύ διασκεδαστική τη λέξη και ο "Κύριος Γαργαλίτσας".
O κύριος φασαρίας- Roger Hargraves
O κύριος γκρινιάρης- Roger Hargraves
O κύριος φασαρίας- Roger Hargraves
O κύριος γκρινιάρης- Roger Hargraves
Έχετε διαβάσει με το μικρό σας κάποιο από τα παραπάνω βιβλία;

0 σχόλια :