Παιχνίδα και βιβλία για πολύ μικρούς μπόμπιρες!

Η αγαπημένη μου Μαρία από το in beauty woderland αποτελεί την έμπνευση για το σημερινό μου ποστ. Ο μικρός της είναι σχεδόν 8 μηνών και μιλώντας στο facebook τις προάλλες με ρώτησε ποιά εκπαιδευτικά παιχνιδάκια και βιβλία της προτείνω για ένα μικρό μωράκι όπως το δικό της.

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την ηλικία τα μωρά μπορούν να παίξουν με οτιδήποτε. Από ένα άδειο μπουκάλι μέχρι τη συσκευασία των μωρομάντηλων. Ειλικρινά θα έδινα όλο το χρυσάφι του κόσμου για μια τους σκέψη όταν αντικρίζουν κάτι καινούργιο όπως ένα μανταρίνι ή τα κλεδιά του σπιτιού, σίγουρα οι εγκεφαλικές τους συνάψεις πρέπει να κάνουν πάρτυ, με τα ερεθίσματα που δέχονται τόσο μέσω της αφής, της όρασης και της ακοής.

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω μερικές από τις ιδέες που της πρότεινα:

H πυραμίδα από τη Fisher Price. Παιχνίδι λογικής, ανθεκτικό, εκπαιδευτικό, μαθαίνει τα χρώματα, αργότερα θα αναγνωρίζει τα μεγέθη, τα κουλουράκια είναι τέλεια για μάσημα.
Οι στοιβαζόμενοι κύβοι από τη Djeco. Περισσότερες πληροφορίες για τους κύβους μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Στην ηλικία των 6 μηνών+ με το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορείτε να ξεκινήσετε στοιβάζοντας μερικά και να παροτρύνεται το μικρό σας να τα γκρεμίζει, ένα είναι σίγουρο ότι θα σκάσει στα γέλια. Επίσης, επειδή κάθε πλευρά του κύβου έχει διαφορετική εικόνα μπορείτε να του τη δείχνετε αναφέροντας την ονομαστικά, τα ερεθίσματα σε αυτές τις ηλικίες είναι το παν. Αντίστοιχες πυραμίδες και πιο οικονομικές μπορείτε να βρείτε στα Λητώ και στο Imaginarium.Κουβαδάκι με σχήματα-σφηνώματα από τη Fisher Price. Χρώματα, σχέδια τρυπούλες. Εξαιρετικό παιχνίδι, το οποίο σε αυτή την ηλικία μπορείτε να το ξεκινήσετε ενθαρρύνοντας απλά το παιδί να γεμίσει το κουβαδάκι. Όσο θα μεγαλώνει τόσο θα εξελίσσονται και οι ικανότητες του. Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι αν το παιδί βάζει τα πάντα στο στόμα του αυτά θα τα ευχαριστηθεί.
Ξύλινα ενσφυνώματα από το Imaginarium. Ένα παιχνίδι που ακονίζει το μυαλό, μαθαίνει στα παιδιά τα χρώματα και παράλληλα με εσάς, όσο μεγαλώνει και αρχίζει να μιλάει, προχωράτε και στην αρίθμηση.
 
Ο Playgo κύβος δραστηριοτήτων από τον Μουστάκα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι μας το έκαναν δώρο και το μικρό φασόλι ξετρελάθηκε. Το συγκεκριμένο αποτελεί μια οικονομικά προσιτή εκδοχή από τους κλασσικούς ξύλινους κύβους ερεθισμάτων. Κάθε πλευρά έχει διαφορετικά ερεθίσματα και το καλύτερο με τον συγκεκριμένο είναι ότι μπορείτε να τον διαλύσετε και να απλώσετε κάθε πλευρά του στο πάτωμα για πιο βολικό παιχνίδι.

Ένα τρεχαλάκι από οποιαδήποτε εταιρεία. Εννοείται ότι υπέροχα τρεχαλάκια θα βρείτε στην Ανέμη. Το καλό με τα συγκεκριμένα είναι ότι ενώ περιέχουν και κάποιους κύβους ενθαρρύνουν την αδρη κινητικότητα των μικρών μιας και σιγά σιγά με το μπουσούλημα στο ένα χεράκι τα μπομπιράκια θα σέρνουν το πρώτους τρενάκι.
Ένα σετ με μουσικά όργανα από την Early Learning Center. Ένα τύμπανο που θα το χτυπάνε τα μικρά χεράκια και θα κάνει φασαρία, κουδουνάκια που θα κάνουν τα χεράκια να κουνιούνται πάνω κάτω και μαράκες που κάνουν "χριτσι χριτς" θα ξετρελάνουν το μικρό σας και θα κάνουν τα δικά σας αυτιά να υποφέρουν.
Tώρα όσον αφορά τα βιβλία έχω καταλήξει ότι οι εκδοτικές Susaeta και η Usborne έχουν τα καταλληλότερα για αυτές τις ηλικίες. Η Susaeta διαθέτει μεγάλη γκάμα βιβλίων με πραγματικές φωτογραφίες όπως ζωάκια, πρώτες λέξεις κλπ. Η δε Usborne έχει πολύ καλή εικονογράφηση με τρισδιάστατα σχέδια και φυσικά καθώς επίσης και εξαιρετικές flashcards που δύσκολα θα βρείτε αλλού, εδώ μπορείτε να δείτε όλη τη γκάμα. Ορισμένα μπορείτε να τα βρείτε στο public, αλλά αν έχετε κάποια γνωστή σας φιλόλογο αγγλικών ζητήστε από την ίδια να σας τα παραγγείλει από κάποιο βιβλιοπωλείο που συνεργάζεται.Ποιό ήταν το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών σας στην ηλικία των  6 μηνών+;

2 σχόλια :

  1. Καλώς σε βρήκα!!! Αυτό για σένα... http://www.happymumangie.gr/oikogeneia/mama/vraveia/liebster-award/

    ΑπάντησηΔιαγραφή