Δυό γείτονες, η μπανανόφλουδα, το ψάρι και ο φύλακας.

Λίγο πριν επιστρέψουμε τα βιβλία του μικρού φασολιού στην παιδική δανειστική βιβλιοθήκη, είπα να κάνω ένα μικρό ποστ, γιατί πραγματικά αυτή τη φορά τα διαβάσαμε αρκετές φορές και τα ευχαριστηθήκαμε πολύ.Ξεκινάω με το  "Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία".  Στις σελίδες θα συνανήσετε δύο γείτονες, ο ένας γελαστός και ευτυχισμένος και η άλλη μουτρωμένη και στριμμένη. Το βιβλίο είναι απλά υπέροχο, με όμορφο νόημα που ακόμη και εμάς τα "μεγάλα" παιδιά μας υπενθυμίζει την αξία κάθε συναισθήματος. Must read!
Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία" εκδόσεις Διάπλαση
Συνεχίζουμε με το βιβλίο "Η νύχτα της Μπανανόφλουδας". Το συγκεκριμένο είναι η τρίτη φορά που το δανειζόμαστε και σε λίγο καιρό θα έχει μια μόνιμη θέση στη βιβλιοθήκη στο παιδικό δωμάτιο. Νομίζω ότι από τη σειρά του Τριβιζά "Παραμύθια Ντορεμύθια" η Άννα και η μπανανόφλουδα της είναι το καλύτερο. Και αυτό γιατί μιλάει με ένα ξεκαρδιστικό τρόπο για το τί συνέπειες μπορεί να έχει μια απροσεξία. Βέβαια το "ατού" του συγκεκριμένου βιβλίου είναι ο συσχετισμός άπειρων νέων λέξεων που θα μάθει το παιδί σας π.χ. τσίρκο, ζογκλέρ, ακροβάτης, κλόουν κλπ. Έχω την αίσθηση ότι είναι για λίγο μεγαλύτερα παιδιά αν όμως έχετε ένα μικρό βιβλιοφάγο το συστήνω με κλειστά τα μάτια.
Η νύχτα της Μπανανόφλουδας". εκδόσεις Μεταίχμιο
Το "Ένα ψάρι που δεν ήξερε να κολυμπάει" είναι το πρώτο βιβλίο της Λήδας Βαρβαρούση που διαβάζουμε. Με αφήγηση σε ομοικαταληξία το βιβλίο μας εξιστορεί την πορεία ενός μικρού ψαριού που αφήνει την ασφάλεια της γυάλας του και αποφασίζει να βουτήξει στην κοντινή λίμνη. Δυνατά νοήματα όπως η αξία της προσπάθειας, ο φόβος του αγνώστου, η πίστη στον εαυτό μας, η ενθάρρυνση των γύρω μας όλα σε ένα καλογραμμένο βιβλίο που αξίζει να έχετε στην βιβλιοθήκη σας.
Ένα ψάρι που δεν ήξερε να κολυμπάει" εκδόσεις Παπαδόπουλος
Και κλείνω με το "Ο Πέρσυ ο φύλακας του πάρκου, μετά την καταιγίδα".  Με νοσταλγική εικονογράφηση, τo συγκεκριμένο βιβλίο περιέχει μια όμορφη ιστορία όπου ένας καλόκαρδος και χαμογελαστός φύλακας βοηθάει τα ζώα του πάρκου να χτίσουν ένα καινούργιο σπίτι. Μέσα στις σελίδες θα συναντήσετε έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η δύναμη που έχει η αγάπη και η αξία της φιλίας μιας και διαφορετικά ζώα ζουν στο ίδιο δέντρο. Ο "Πέρσυ ο φύλακας του πάρκου" είναι σειρά βιβλίων και σίγουρα θα αναζητήσω να διαβάσουμε όσα περισσότερα μπορούμε μιας και το μικρό φασόλι ενθουσιάστηκε πολύ.

"Ο Πέρσυ ο φύλακας του πάρκου, μετά την καταιγίδα" εκδόσεις Καστανιώτη
Από εβδομάδα ετοιμάζω την παρουσίαση ενός σούπερ παιχνιδιού που θα ξετρελάνει τα μικρά σας. Μέχρι τότε να περνάτε όμορφα και να διαβάζετε με τους μικρούς θησαυρούς σας όμορφες ιστορίες.

0 σχόλια :