Μερικές ιδέες για ποιοτικό χρόνο με ένα μωρό!

Το σημερινό post είναι λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα που έχετε συναντήσει μέχρι τώρα στο blog. Η αφορμή υπήρξε μια νέα μανούλα η οποία αναζητάει να κάνει κάτι παραπάνω ώστε να περάσει δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο με το μωράκι της. Η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις μωράκι δεν έχεις αρκετές επιλογές ως προς την απασχόληση του. Ειδικότερα αν έχεις επιλέξει να κλείσεις την τηλεόραση και τo tablet τότε οι επιλογές προσανατολίζονται σε παιχνιδάκια, βιβλιαράκια, τραγουδάκια και βόλτες, όταν το επιτρέπει ο καιρός.


Από τη μεριά της μαμάς πάλι, ειδικά όταν είσαι full time μαμά, νομοτελιακά μετά το πεντακοσιοστό "κουκου-τζά", ή το χιλιοστό ελεφαντάκι του Δεληβοριά επέρχεται η μονοτονία . Μαζί με τη μονοτονία αρχίζουν να σε ζώνουν και τα φίδια και οι τύψεις του στυλ  "έχω ένα μικρό μωρό είναι τόσο τέλειο, γλυκό, ζωηρό μα γιατί δεν αντέχω άλλο να παίξω μαζί του το πιανάκι της Fisher Price;"

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη αν είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας ή ανθρώπου γενικότερα, πάντως αν είστε  ανήσυχο πνεύμα όπως η συγγραφεύς αυτού το ποστ και ψάχνετε να κάνετε κάτι λίγο διαφορετικό με ένα παιδί το οποίο είναι κάτω από την ηλικία των 2,  διαβάστε παρακάτω τί έκανα εγώ με το φασόλι και "ξεκουνήθηκα" και από την καθημερινή μας ρουτίνα.

Μια πολύ καλή δραστηριότητα με τη οποία θα αποκομίσετε μοναδικές στιγμές με το μικρό σας είναι το baby swimming. Το μικρό φασόλι διανύει φέτος την τρίτη χρονιά του -ξεκίνησε περίπου 7 μηνών- και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει και για πολλά ακόμη χρόνια. Αν και τα πρώτα μαθήματα δεν πήγαν πολύ καλά και ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω, μιας και ο μικρός δεν έδειχνε να του αρέσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα, μόλις εξεικοιώθηκε με το περιβάλλον διαπίστωσα ότι η επαφή του με το νερό είναι κάτι παραπάνω από απολαυστική. Πέραν το παιχνιδιού και της διασκέδασης, στο babyswimming τα μικρά γυμνάζονται, εξασκούν την αναπνοή τους (από το 5ο μάθημα ξεκινούν οι βουτιές), δεν φοβούνται το νερό, ενισχύουν την αδρή κινητικότητα τους και θέτουν τις βάσεις για την εκμάθηση σωστής κολύμβησης. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την χαρά και τον ενθουσιασμό του όταν ξεκινάμε για να πάμε στο εβδομαδιαίο μας μάθημα και όταν μπαίνουμε μέσα στην πισίνα.
Το μηνιαίο κόστος σε χώρους που δραστηριοποιούνται στο babyswimming κυμαίνεται από 40-50 ευρώ το μήνα και πέραν από τις καθιερωμένες ετήσιες εξετάσεις που πρέπει να κάνετε, θα πρέπει να αγοράσετε ειδικές πάνες και μαγιό για πισίνα.

 Αν τώρα αναζητείτε κάτι το οποίο δεν είναι κοστοβόρο και επιθυμείτε να περιλαμβάνει άσκηση, εξερεύνηση και επαφή με τη φύση τότε δοκιμάστε να κάνετε μια βόλτα στο μικρό άλσος δίπλα από το γήπεδο Συκεών παρέα με την ομάδα του Nature Play. Μια ωραία βόλτα στη φύση και ένα ξέφωτο για παιχνίδι και ξεκούραση είναι η καλύτερη πρόταση αν το μικρό σας αγαπάει τη φύση και εσείς θέλετε λίγες στιγμές ηρεμίας και "αποτοξίνωσης". Το Nature Play δημιουργήθηκε από γονείες που θέλουν τα παιδιά τους να μη χάσουν την επαφή με τη φύση και έτσι μια φορά την εβδομάδα δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένη ώρα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας παπούτσια trekking και ένα σακίδιο με κάτι για να στρώσετε κάτω, καθώς και υγιεινά σνακ. Εννοείται ότι "απαγορεύονται" τα παιχνίδια μιας και στόχος είναι το παιδί με τη φαντασία του να πλάσει εικόνες και να φτιάξει δικές του ιστορίες, άλλωστε ένα κλαδάκι γίνεται εύκολα τρυπάνι ή φτυάρι για ένα τρομερό τρίχρονο. Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπρορείτε να αναζητήσετε εδώ.

Για το τέλος σας άφησα το εργαστήρι της Hehe Art. Ένας χώρος όπου μπόμπιρες από την ηλικία των δεκαοκτώ μηνών μπορούν να παίξουν με πηλό και να ζωγραφίσουν ελεύθερα εκεί όπου η μαμά στο σπίτι έχει βάλει "κόκκινες γραμμές". Οι ιδιοκτήτες, Ελένη και Έκτορας, έχουν στήσει αυτό τον χώρο με πολύ αγάπη και μεράκι και για όσο καιρό είχαμε την ευκαιρία να τον επισκεφτούμε το μικρό φασόλι διασκέδασε με την καρδιά του παίζοντας και φτιάχνοντας με τον πηλό τα πρώτα του "κουλουράκια" αναμειγνύοντας και χρησιμοποιώντας υφές, εργαλεία και χρώματα φτιάχνοντας τις πρώτες του "δημιουργίες". Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ.

Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα τα παραπάνω και να πήρατε μερικές ιδέες!

0 σχόλια :