Παιχνίδια και βιβλία- Spring Wish list

Η άνοιξη από μόνη της φέρνει μια ανανέωση μια μια πιο αισιόδοξη διάθεση. Εδώ και λίγο καιρό βλέπω το μικρό φασόλι να βαριέται τα παιχνίδια του και να δείχνει ενδιαφέρον για νέα πράγματα, όπως οι δεινόσαυροι, η αγγλική γλώσσα (εννοείται ότι μπουλντόζες-εσκαφείς κλπ. δεν βγήκαν ποτέ από τη λίστα ενδιαφέροντος). Η συγγραφεύς δε, νομίζει ότι ήρθε ο καιρός να αναζητήσει κάτι καινούριο και εκπαιδευτικό, το οποίο θα το βοηθάει να συγκεντρώνεται, να εξασκεί την υπομονή του και θα το ενθουσιάσει. Έφτιαξα λοιπόν μια wish list με πράγματα που θέλω να αγοράσω και θα ήθελα τη δική σας γνώμη και βοήθεια.

Ξεκινάω λοιπόν από το tangram, το οποίο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια κατά το δέκατο ένατο αιώνα. Το παιχνίδι αποτελείται από έναν ορισμένο αριθμό σχημάτων όπωςτρίγωνα, τετράγωνα, ρόμβους κ.α. Με το συγκεκριμένο μπορείς να φτιάξεις οποιαδήποτε φιγούρα μπορείς να φταντασείς όπως ζώα, αντικείμενα, πρόσωπα κ.α. Είναι ένα παιχνίδι, δεξιοτήτων, υπομονής το οποίο εξασκεί το μυαλό και ενισχύει την φαντασία. Με μια μικρή έρευνα αγοράς που έκανα κατέληξα στα παρακάτω αλλά δεν έχω αποφασίσει πιο θα αρέσει πιο πολύ στο φασόλι.
Tangram Djeco

Tangram Magneto Imaginarium

Ξύλινο tangram

Πάμε τώρα στους δεινόσαυρους. Ήδη αγόρασα ένα βιβλίο με αυτοκόλλητα όπου παρουσιάζει αρκετούς δεινόσαυρους και με τα ονόματα τους και προσπαθούμε να τους μάθουμε και λέω προσπαθούμε ,γιατί κάθε φορά που πάω να προφέρω το "βελοκιράπτωρ" η γλώσσα μου "μπουρδουκλώνεται". Πριν αγοράσω φιγούρες σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να βρω κάποιο puzzle μιας και το φασόλι έχει ψιλοβαρεθεί τα δικά του. Βρήκα λοιπόν στο Early Learning Center αυτό το γιγάντιο puzzle το οποίο είναι κατασκευασμένο από μαλακό υλικό και μπορεί να λειτουργήσει και ως χαλάκι για το δωμάτιο του.
Foam puzzle με δεινόσαυρους
Όσον αφορά τα βιβλία,επειδή το μικρό φασόλι με ρωτάει πλέον πάρα πολύ συχνά πως ονομάζονται στα αγγλικά αρκετά αντικείμενα, σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεγαλύτερο βιβλίο με αγγλικές λέξεις όπως αυτό από τις εκδόσεις Susaeta με τίτλο " Οι πρώτες 500 αγγλικές λέξεις".  Έχουμε ήδη στη συλλογή μας 2-3 από τις εκδόσεις Usborne -δείτε εδώ αναλυτικά- τα οποία τα διαβάζουμε αρκετά συχνά, οπότε όταν το συγκεκριμένο "έπεσε" στα χέρια μου λίγες ημέρες, που είχα επισκεφθεί τα public ήμουν έτοιμη να το πάρω. Μου άρεσε η εικονογράφηση και η κατηγοριοποίηση η οποία περιλαμβάνει στιγμές από την καθημερινή ζωή και έχει αρκετές λεξούλες σε ταμπελάκια. Το βιβλίο δεν το αγόρασα μιας και με προβλημάτισε κατά πόσο θα αρέσει στο μικρό φασόλι γιατί ηλικακά απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά.

Οι πρώτες 500 αγγλικές λέξεις- Εκδόσεις Susaeta
Και "κλείνω" με ένα βιβλίο το οποίο είδα να το συστήνει η φίλη μου Έλλη στο facebook ως μια καλή ευκαιρία να μιλήσεις στα παιδιά για τον πόλεμο. Μιας και πλησιάζει και η επέτειος της 25ης Μαρτίου και επειδή στο λεξιλόγιο του φασολιού έχουν ήδη προστεθεί λέξεις και έννοιες όπως πόλεμος, ειρήνη, όπλα, κανόνια, πεθαίνω κλπ. νομίζω ότι έχω μια καλή αφορμή για να διαβάσουμε κάτι σχετικό. Το βιβλίο λοιπόν "Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο" του καταπληκτικού Αντώνη Παπαθεοδούλου έχει μπει στη wish list μου και νομίζω ότι σύντομα θα πάρει τη δική του θέση στη παιδική βιβλιοθήκη.
Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο- Εκδόσεις Πατάκη

Περιμένω τις γνώμες σας!

0 σχόλια :